Légcsatorna tisztítás

Az UNISZOL-Létesítménygazdálkodási ZRt. saját technológiával vállal légcsatorna tisztítási munkálatokat.  


A légcsatorna tisztítás jogszabályi előírás alapján kötelezően elvégzendő feladat az alábbiak szerint:  
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 54/2014. (XII.5.) BM rendelet 196.§ . (5) alapján:  „A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában, lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.”  
A jogszabályi előíráson túl az alábbi indokok alapján tartjuk fontosnak a légcsatorna hálózatok rendszeres tisztítását: A munkahelyi levegő állapota higiénia és komfort szempontokból fontos jellemzője a munkahelyi környezetnek. A légtechnikai rendszerekben lerakódó szennyeződések számtalan, betegséget okozó baktérium megtelepedését segítik elő. Az ilyen légcsatornákkal szállított levegő állapota lényegesen romlik, így nem csak a komfortérzet csökken, hanem megnövekedik az egészségügyi kockázat is. A légcsatornákban lerakódott szennyeződések nem csak a levegő minőségét rontják, hanem a rendszer élettartamát is csökkentik, és az energiafelhasználásra is kedvezőtlenül hatnak. A lerakódott szennyeződés miatt a szállított térfogatáram csökken. A növekvő légellenállás miatt teljesítménycsökkenés következik, valamint a karbantartási- javítási és energiafelhasználási költségek növekednek.  


Gyárak, irodaházak, panel épületek poros légcsatornáinak tisztítása szárazkefés eljárással: A tisztítandó légcsatorna szakaszt speciális forgókefés tisztítógép járja végig. A tisztítandó szakaszon egyidejűleg nagyteljesítményű légelszívást alkalmazunk a poros szennyeződések eltávolítására.  


Konyhai légcsatornák, elszívó ernyők és légkezelő gépek tisztítása mechanikus-vegyszeres módon: A konyhai elszívó légcsatornákban lerakódó zsíros-olajos, égéstermékkel, porral keveredő lerakódások nem csak az egészségre ártalmasak, de tűzveszélyesek is. A légcsatorna hálózatban a légáramlás fokozza a tűz továbbterjedését, így az egész épületre kiemelt kockázatot jelent. A közelmúltban számtalan esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk éttermi elszívó légcsatornában kialakult tűz megfékezésében.  A legfontosabb feladat mindenekelőtt a tűzveszély elkerülése, az élet- és vagyonbiztonság fenntartása.  


A speciális tisztítógép egy lépésben mechanikailag tisztít forgó zsírkefével, illetve habosított zsíroldót juttat a tisztítandó légcsatorna belső felületére. Ezt követően újabb kefés tisztítás és egyidejű öblítés történik.Az UNISZOL-Létesítménygazdálkodási ZRt. saját technológiával vállalja a légcsatorna tisztítási munkálatokat, mind poros-, mind pedig konyhai zsíros légcsatorna esetén. Cégünk a finn a LIFA-AIR® által kifejlesztett szellőzőrendszer tisztítási technológiát, valamint gépcsaládot alkalmazza. Technológiai berendezéseink speciálisan erre a célra fejlesztett gépek, melyek alkalmasak száraz-, vegyszeres- és fertőtlenítő tisztítási folyamatra egyaránt.   A tisztítási folyamatot képzett és tapasztalt munkavállalóinkkal, felügyelet mellett végezzük, szem előtt tartva a munka- és egészségvédelmi előírásokat.  
Mivel minden légcsatorna hálózat egyedileg tervezett és kialakított rendszer, így a tisztítási folyamat is minden esetben egyedileg kerül kidolgozásra. Munkavégzés előtt helyszíni állapotfelmérés szükséges, mely alapján munkatársaink meghatározzák a tisztítandó légcsatorna hozzáférési pontjait, kijelölik a szerelőnyílások helyét és kidolgozzák az egyedi tisztítási tervet. A felmérésről fényképes állapotrögzítést készítünk, melyet térítésmentesen átadunk megrendelőink részére.

A légcsatorna tisztítás végeztével szintén fényképes átadási dokumentációval igazoljuk a munka elvégzését.  
Légcsatorna tisztítási igény esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségünkön:  

Jakab Zoltán 
műszaki igazgató 
30/232-9005, 52/503-836 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.uniszol.hu


Honlapunk a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket használ. Kérjük olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat!
Adatvédelmi tájékoztató Értem Elutasítom